[srs_total_visitors]
[srs_total_visitors]

Актуелне информације у вези Covid 19

01/07/2020
Covid-19.jpg

Поштовани пацијенти,

уколико имате неке од симптома Ковид 19 инфекције: повишену телесну температуру, малаксалост и болове у мишићима и зглобовима, кашаљ и отежано дисање, пролив или губитак чула укуса и мириса молимо Вас да се јавите телефоном дежурном лекару Ковид амбуланте Дома здравља (069-609-276 и 069-609-269), како би Вам се, у случају потребе, заказао хитан преглед и обавили сви неопходни прегледи и дијагностика.

Ковид амбуланта Дома здравља отворена је сваким даном у периоду од 09:00 до 17:00 часова и налази се у објекту Дома здравља у Иригу, поред улаза у лабораторију.

Након комплетне тријаже, уколико је потребно даље болничко лечење, лекари Дома здравља пацијента упућују у установу следећег нивоа заштите, односно надлежне опште болнице.

Како би се избегле непотребне гужве, на преглед у Ковид амбуланту превасходно се позивају особе које имају израженије симптоме – високу температуру и учестали кашаљ, уз отежано дисање.

Пацијенти са респираторним тегобама који имају лакшу клиничку слику и благе симптоме болести, саветују се да остану кући у самоизолацији, уз уобичајено лечење лаких облика респираторних инфекција (обилно узимање течности, лакше кашасте хране, уношење витамина, мировање) и свакодневно јављање телефоном дежурном лекару Ковид амбуланте ради праћења здравственог стања.

Такође, у самоизолацију од 14 дана, треба да иду и особе које су биле у контакту са оболелима од Ковид 19 инфекције.

Апелујемо на све житеље наше општине да се, као и до сада, понашају одговорно и да се ревносно придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежних здравствених и епидемиолошких стручних служби, уз поштовање физичке дистанце, ношење заштитних маски у затвореном простору, као и употребу дезинфекционих средстава и свих мера личне хигијене.

УВЕК УЗ ВАС!

ДОМ ЗДРАВЉА “ИРИГ“

Copyright © 2019 Dom Zdravlja Irig. All rights reserved. Made by CNT.